24. februara 2018.
00:00

Mesto Događaja

Shtark Arena Bulevar Arsenija Čarnojevica 58 Beograd

Након изузетно успешне светске турнеје 3-D концерата, електро-пионири Kraftwerkо наступају 24. фебруара у Штарк Арени.

Спајајући музику и перформанс, Kraftwerk 3-D концерти представљају прави „Gesamtkunstwerk – потпуно уметничко дело“.

Мултимедијски пројекат Kraftwerk покренули су 1970. године Ралф Хитер (Ralf Hütter) и Флоријан Шнајдер (Florian Schneider). Поставили су свој електронски Kling Klang Studio у Дизелдорфу, у Немачкој, где су осмислили и продуцирали све Kraftwerk албуме.

До средине седамдесетих година прошлог века група Kraftwerk остварила је међународну славу на основу својих револуционарних електронских „звучних крајолика“ и музичких експеримената са роботиком и другим техничким иновацијама. Својим визијама будућности, група Kraftwerk створила је звучну подлогу за дигитално доба 21. века.

Њихове композиције, које користе иновативне технике, синтетичке гласове и компјутеризоване ритмове, имале су огроман утицај на међународном нивоу и у читавом низу музичких жанрова: од електро музике до хип-хопа, од техна до синтпопа.

Својим живим наступима Kraftwerk – Ралф Хитер, Хенинг Шмиц, Фриц Хилперт и Фалк Грифенхаген – илуструју своје веровање у одговарајући допринос како човека, тако и машине.

Почевши са ретроспективом њиховог издања The Catalogueу Музеју савремене уметности у Њујорку 2012. године, последњих година група Kraftwerk затворила је круг и вратила се својим коренима који леже у уметничкој сцени Дизелдорфа са краја шездесетих година.

Серија 3-D концерата у музеју MoMA пропраћена је даљим презентацијама у просторима Tate Modern Turbine Hall (Лондон), Akasaka Blitz (Токио) Opera House (Сиднеј), Walt Disney Concert Hall (Лос Анђелес), Fondation Louis Vuitton (Париз) и Neue National Galerie (Берлин).

Године 2014. Ралф Хитер и његов бивши партнер овенчани су Греми наградом за животнодело.

Организатор: Arena Beograd

Naknade & Ulaznice

Beogradska Štark Arena

ŠTARK ARENU poseti između 600.000 i 800.000 posetilaca godišnje. ŠTARK ARENU čini kompleks koji se sastoji od: velike dvorane, male dvorane i parking-prostora. U objektu ima 18.386 stolica, od čega…